Vistas de página en total

viernes, agosto 24, 2007

Alboraia als diaris

Ja ho havia avançat fa uns dies i ara ho diu la premsa també, açò té “truco”, i es que la paraula decidir no es correcta, els veïns opinem sense caràcter vinculant, aleshores no decidim, el govern després farà el que voldrà, que pot ser actuar respectant les opinions dels veïns o no.
Quan férem el procés participatiu anterior, ja ens ho va dir l’alcalde així de clar, però la forma de redactar estes noticies deixen la sensació de que tot està a les nostres mans. La frase trampa:
"El gobierno de Alboraya quiere consensuar cualquier actuación con los vecinos y que sean estos quienes decidan el futuro planeamiento urbanístico de la ciudad." Vol dir açò que si els veïns volgueren, per eixemple, mantindre l'horta del sector S1, es mantindria? No ho crec.

Los vecinos de Alboraya decidirán sobre los futuros planes urbanísticos
El gobierno consulta a través de encuestas el futuro ordenamiento paisajístico de los nuevos sectores (LAS PROVINCIAS)

Se busca un proyecto emblemático (LAS PROVINCIAS)

viernes, agosto 17, 2007

En agosto a participar también

Ya sabemos lo que les gusta el mes de agosto a nuestro equipo de gobierno, y este año nos lo han vuelto a demostrar, esta vez con el inicio de un proceso de participación, al menos por internet que yo sepa, aparece en la web del ayuntamiento y el enlace nos lleva a : http://www.alboraya.org/vielca/intro.html

No se indican fechas, ni de inicio ni de fin del proceso, tampoco podemos ver los resultados que se van obteniendo, sólo se nos explica que "El Reglamento de Paisaje de la Comunidad Valenciana, establece la obligatoriedad de la aplicación de estos Planes de Participación Pública. Esta participación incluye aquellas acciones a través de las cuáles la ciudadanía tiene la posibilidad de intervenir en la conservación de los valores ambientales, y en la mejora del entorno en el que vive, favoreciendo un aumento de la calidad de vida.
Por este motivo, el Ayuntamiento de Alboraya solicita su colaboración para poder obtener información relevante sobre el Paisaje."

O sea, que es una encuesta para ver lo que nos parecen una fotos del paisaje en el que van a intervenir (o construir) supongo que para preservar (o no) aquello que a los ciudadanos nos parezca que tiene un alto valor paisajístico, pero como esto es consultivo, que es lo que dice siempre el alcalde...

Por eso os animo a participar, cuantos más participen mejor verán nuestros políticos lo que nos interesa de nuestro pueblo, lo queremos preservar.

Y cuando no queda término municipal qué??

Tavernes se convierte en el primer pueblo de l’Horta Nord en agotar todo su suelo
El municipio crecerá en 2.500 habitantes con el último PAI que supone la recalificación de 60.000 metros cuadrados
Leer más

Preguntes PSOE i públic

Ara es el torn de Moratal i comença dient que la massificació a les aules repercuteix en la baixada de la qualitat de l’ensenyament, i pel que fa al nou Ausias March demana que no es construixca damunt de la línia d’alta tensió soterrada.
Demana també que el projecte alternatiu de l’AVE es trasllade al ministeri de foment.
Pregunta per la relació de persones que han demanat indemnitzacions per accidents a la via publica i diu que es curiós que sols s’ haja pagat una i que siga a la regidora Carmen Peris Navarro, la qual cosa va fer enfadar molt la regidora que li va contestar que ella no tenia res que amagar i que si haguera comprovat el DNI també haguera vist que no era ella sinó un altra persona.
I ja per tancar la sessió, parla el públic present, pregant que terminen les obres perquè estan resultant massa penoses, el alcalde ho reconeix i explica les diverses complicacions i imprevistos sorgits. Un altre veí demana l’ajornament del pagament de l’enderroc de la “famosa” finca i demana que els deixen llocs per reunir-se perquè han tingut que pagar 50 euros de lloguer, li contesten que s’està ajornant i els compensaran tot el que puguen.
Una veïna demana posar el nom del carrer Sant Cristòfol a l’extrem del carrer, ja que ho ha demanat des de fa mes de un any i no hi ha manera, pregunta pels arbres del carrer abrets, i li diuen que no en posaran perquè “afecten a les cases” però que alguna cosa faran d’ornamentació, els arbres llevats estan a Patacona
Sobre la sentència de Barres parla després un altre veí, demanant que es restituixca públicament al diari del poble l’absolució de l’exalcalde i del dolo produït.
Per últim una veïna pregunta per les beques i el nou Ausias March, i li contesten que es pagaran “lo antes posible” i que l’escola s’adjudica al setembre, ella insisteix que l’escola encara que s’adjudique al setembre, fins que no estiga la línia soterrada no es podrà fer res a lo que en una acalorada discussió li respon que es soterrarà la línia elèctrica.

viernes, agosto 03, 2007

Precs i preguntes CIALBO

Pregunta perquè no s’han abonat les beques de menjador del curs passat, si ja s’ha licitat l’escola Ausias March i si hi haurà finançament per a totes les despeses.

També pregunta pel PAI del IVSA i si EGUSA te crèdit per poder afrontar-lo.

Pregunta si l’ajuntament te la concessió de les sèquies per poder desviar-les i pagar-les.

Pregunta perquè s’han destinat 400.000 € a espectacles estes festes i sols 200.000 € al manteniment dels centres escolars en els darrers 3 anys.


Vol saber si el INE diu que hi ha 2146 persones majors de 65 anys, quin percentatge podran optar al centre de dia i quin a la ajuda domiciliaria.

Per últim pregunta si hi ha inspecció tècnica dels edificis de mes de 45 anys, i si tenen previst avisar els veïns.

L’alcalde li respon que el nou Ausias March va ser licitat en Maig i el 18 de Juliol va finalitzar el termini de presentar ofertes, s’havien presentat 21 empreses i ara estan revisant-les, es preveu que a finals de setembre serà l’adjudicació. Explica que si hi haurà finançament per a tot, la línia elèctrica també, no han començat a soterrar-la perquè falten terrenys i des de la setmana passada ja els tenen, en el proper Consell d’Egusa es podrà adjudica i fer.

Corrobora que NO tenen la concessió de les sèquies in que hauran de demanar-la, esperen fer-ho amb una negociació global del PAI.

En quant a les despeses en les escoles diu que s’ha fet tot el que calia, potser un poc tard, però tot el que s’ha demanat s’ha fet.

Responent a la pregunta del centre de dia diu que tindrà 25 places, i que es va fer la publicitat en prou de temps per conèixer la demanda real, desconeix els percentatges, però mes de 100 persones reben ajuda domiciliaria.

Pel que fa a les “ITV” del edificis antics, diu que no existeix cap protocol, i que al final de la legislatura ja ho faran.

Precs i preguntes BLOC

Primer pregunta pel Centre Sant Cristòfol, tant anunciat justet abans de les eleccions, quan s’obrirà i si s’ha convocat públicament l’oferta de treball, perquè sap que s’està fent entrega de currículums.

Prega al equip de govern que facen mes gestió i menys màrqueting, reduint despeses com la que es fa en publicitat al diari Alboraya Actual de manera reiterada, diu que els 870 € per quinzena son desproporcionats, uns 5.500€ al any.
Demana que es responga als veïns de Patacona que han sol•licitat informació a l’ajuntament.

Prega que es cuiden els arbres i motes del barranc que estan morts de set i plens de brossa.

Pregunta on es publiquen els informes sobre el estat de les platges i si es podria fer a la web municipal.

També vol saber si els membres de la brigada de l’ajuntament han descansat el que marca la llei al fer torns de treball.
I per últim fa constar que el trànsit a Doctor Angelico està mal assenyalat i provoca incidents.

L’alcalde contesta que al centre de dia les obres han finalitzat i ja s’han presentat a Conselleria els documents adients, encara que hi hagut que ressanar-ne deficiències, quan Conselleria informe favorablement es podrà concedir la llicència d’obertura d’activitat es preveu que per a l’octubre. En setembre es farà l’oferta pública de treball com toca.

Pel que fa als arbres del barranc, son competència de la Confederació Hidrogràfica i diu que ho han intentat però no els responen, i demanaran un conveni de neteja de les motes del barranc i del seu manteniment.

Diu que els anàlisi de l’aigua de les platges es publiquen a les mateixes platges i es farà també a la web municipal.

En el que fa a la brigada espera que tot s’ haja fet com cal i el trànsit el revisaran.

Oblida convenientment mencionar el tema de la publicitat al Alboraya Actual.