Vistas de página en total

miércoles, junio 04, 2008

Comunicat de l'ajuntament sobre el Centre Comercial

28 de Maig de 2008 | Alboraya

Comunicat: La sentència no implica la paralització del Centre
Comercial d'Alboraya.

Egusa i l'Ajuntament continuaran amb la construcció i promoció del
Centre, encara que deixen en suspens la seua explotació

El Jutjat contenciós administratiu núm.1 de València ha notificat a l'empresa pública Egusa, d'Alboraya, la seua sentència per la qual anul•la la constitució
d'Alboraya Nou Centre Comercial i la convocatòria del plec de condicions del concurs de selecció per a la prestació del servici de promoció delegada del centre Comercial. Esta mateixa sentència es basa en una anterior per la qual s'anul•lava una frase dels estatuts d'Egusa, referida a la “explotació baix qualsevol tipus jurídic de centres i superfícies comercials”.

Tant Egusa com l'Ajuntament han decidit recórrer la sentència, com ja es va recórrer l'anterior. No obstant això, es pren també la decisió de suspendre l'activitat d'ANC i dels seus contractes, sense perjuí del resultat de l'apel•lació, basant-se en el principi de prudència i d'absolut respecte per les decisions judicials.

No obstant això, el Centre Comercial continuarà amb el seu procés de construcció, ja que la sentència només afecta l'explotació del mateix, per a la qual cosa s'hauran d'estudiar les fórmules jurídiques adequades en el seu moment.

L'Ajuntament considera que el trasllat de l'actual zona comercial, ubicada en el front costaner, continua sent una prioritat estratègica de primer orde, i que afecta profundament el futur desenrotllament econòmic i social del municipi. La nova instal•lació comercial permetrà triplicar el nombre de llocs de treball, alliberant a més una important zona del litoral que ha de ser destinada a altres usos, entre ells augmentar el sòl dotacional de l'àrea de Port Saplaya, i desenrotllar un model d'actuació que permeta la total regeneració del front costaner, especialment en una
zona com la desembocadura del Carraixet i el parc “dels Peixets”.

No hay comentarios: