Vistas de página en total

miércoles, mayo 30, 2007

Analisi numèric i reflexiu

D'una persona que li agrada fer números, per a mi son un lio, moltes gràcies per la "feina", aclarir lo dels "restos" es per la llei de D'Hont, i gràcies per la reflexió:
---------------------------------------------------------------------------------
He calculat que el Bloc hauria d'haver tret 845 vots (72 més dels que teniu) per obtindre el 2n regidor, que hauria perdut el PSOE.
El resto 11 del PP, 444
El resto 7 del PSOE, 422
El resto 2 de CIALBO, 487,5
Per a què la vostra suma, dividida entre 2, donara més de 422, són 845 vots (422,5)
Per tant, vos heu quedat més prop que fa quatre anys del 2n. Ja veus com amb menys percentatge, més possibilitats de traure més regidors.

Més clar encara, el resto 22 (primer sense representació) és el regidor 12 del PP, el regidor 23 seria per al Bloc, el regidor 24, novament seria per al PP i el 25 per al PSOE. Per tant, han guanyat de forma molt holgada.

Una tercera consideració. Amb els actuals vots que han tret PSOE, Cialbo i Bloc, per tal que el PP perdera la majoria absoluta, li has de restar 643 vots, que és una xifra ALTÍSSIMA. És a dir, el PP podria haver tret la majoria absoluta amb el 37,74% dels vots, SIS PUNTS MENYS DELS QUE TÉ. Imagina't que 642 vots del PP en compte d'eixir en la seua llista se'ls hagueren quedat 300 CV, 200 CIA, 100 el PSOE i 42 entre el PSD i Esquerra Republicana. Encara així, el PP tindria majoria absoluta, no haguera canviat absolutament la distribució d'escons en l'ajuntament, ja que CIA no hauria tret el tercer (s'han quedat molt lluny), Coalició no hauria tret el primer, i el PSOE tampoc hauria sumat un 8é. Si inclús de la bossa d'estos 643 que perd el PP el Bloc haguera obtingut els suficients per traure el segon regidor (72), el PP s'haguera quedat igual, perquè simplement el PSOE hauria perdut el seté, que hauria sigut el segon per al Bloc. Exactament igual passa amb Unió Valenciana, que si haguera tret dels 642 que li han "sobrat" al PP els vots que li han faltat per al regidor, uns 65 aproximadament, no hauria alternat els 11 escons del PP, sinó que simplement li n'haguera llevat un al PSOE.

Ha sigut un resultat totalment DEMOLEDOR. El PSOE s'ha vist afavorit pels últims restos que han eixit representats i perquè EU i UV no han tret representació al no arribar al 5%. Al Bloc li ha passat el contrari, la disgregació del vot i que CIALBO li ha llevat al voltant de 150-200 vots, els ha perjudicat notablement. Només cal vore els col·legis on CIALBO més ha tret, que són on més trau el BLOC i on encara així continua tenint un alt percentatge el Bloc. Això vol dir que una part dels votants del PSOE i SIA, o EU, han passat al Bloc, però d'altra banda, altres, han passat a "Ciutadans".

De què EU i UV s'hagen quedat fora, el PP se n'ha beneficiat menys, encara que estos dos regidors, que sí que entraven entre els 21 primers restos, han sigut un per a cadascun dels dos grans partits. Per no arribar al 5% dels vots emesos i blancs EU i UV no han arribat a contar en el repartiment. Els següents regidors no representats, amb 4894 vots que ha tret el PP, eren quasi tots del PP. El 22 per al PP, el 23 per al Bloc, el 24 per al PP i el 25 per al PSOE. Amb 25 regidors en l'Ajuntament, el PP hauria tret majoria absoluta igual, amb un 43,46%.

La principal consideració és que la disgregació del volt afavoreix sempre al més votat, cosa que d'altra banda ja sabíem. Això a qui més ha afavorit ha sigut al PSOE i al PP. D'altra banda, la sorpresa ha sigut CIALBO, que ha obtingut un votant bàsicament del PP i UV (el 75% dels que tenen), però també del BLOC i en menor mesura del PSOE (23%). Per això, cap dels dos principals partits de l'esquerra ha pujat en percentatge ni tan sols en nombre de vots, respecte a fa quatre anys. Diguem-ne que una gran part de gent del "poble" (centre històric, eixample i horta), ha votat un missatge en certa mesura un poc interclassista, CIALBO, on se barregen sentiments com l'oposició total a l'urbanització de l'horta, amb l'oposició total a l'expropiació, però sense que això vulga dir que no es vulga la urbanització.

EU s'ha afonat pels seus propis mèrits i pel vot útil cap al PSOE i BLOC, mentre que UV ha patit, malgrat ser un grup prou representatiu i influent a Alboraia, l'efecte que UV ha patit a tot el País Valencià. La gent de dreta ha votat "útil" i això els ha arrossegat, juntament amb la barrera del 5% també municipal, Coalició Valenciana i Ciutadans. PSD i Esquerra Republicana han tingut un paper testimonial, encara que tots dos han beneficiat indirectament al PP, ja que han afavorit que la majoria absoluta la puga aconseguir amb menys percentatge. I han provocat que el Bloc, al perdre alguns vots en este electorat, no haja pogut sumar el 2n regidor, encara que la sangria més important del Bloc ha sigut a "Ciutadans".

La conclusió és que les eleccions s'han bipolaritzat en clau eleccions generals, entre els dos grans, i que CIALBO ha entrat per un cert descontent cap al PP i les opcions clàssiques de dreta, i per la campanya que ha fet. El BLOC s'ha aguantat molt dignament i s'ha quedat, novament, a les portes del 2n. regidor, però amb un ampli reconeixement al seu treball, que per la Llei d'Hondt no s'ha vist recompensat. Els altres grups tindran que treballar fora de l'ajuntament durant quatre anys. Potser d'algun d'ells siga la mort definitiva.


No hay comentarios: