Vistas de página en total

viernes, octubre 06, 2006

Escrit del Bloc per a demanar explicacions sobre la campanya "Bajo tus pies"

Àngels Belloch i Aguilar, com a regidora, actuant com a portaveu del grup municipal Bloc Nacionalista Valencià-Esquerra Verda

EXPOSA que en repetides ocasions en què s’ha preguntat en ple a l’equip de govern sobre la despesa (cost) realitzada en les campanyes publicitàries del trasllat d’Alcampo i el soterrament de les vies (també coneguda com “Bajo tus pies”) se’ns indica que qui ens ha d’informar és Egusa. Aquesta resposta la trobe injustificada i injustificable per diferents raons. Una d’aquestes és què l’empresa pública municipal EGUSA és 100 % capital públic. La segona raó és que en una de les campanyes duia el logo de l’Ajuntament (trasllat d’Alcampo). Tercera raó i més important jo no estic preguntant qui es gasta els diners (Egusa) sinó quants.

Perquè no quede cap dubte d’allò que diem transcrivim les preguntes i les respostes:
Ple del 29 de juny de 2006: “Preguntes publicitat institucional sobre el trasllat del centre comercial, hi ha publicitat que clarament és d’Egusa i de l’Ajuntament però a part en “Alboraya Actualitat”, va aparéixer una publicitat que no porta cap logo i que ens agradaria saber si l’ha pagat l’Ajuntament. Segona pregunta, el que han costat les dos campanyes. I quan costarà la carpa i la publicitat del soterrament del metro. Quant a la publicitat apareguda en l’Alboraya Actual no ha sigut finançada per l’Ajuntament. Quant al cost de les campanyes és la que ha d’informar repecte d’això”.

Ple del 27 de juliol de 2006: “A les preguntes sobre la despesa en campanyes publicitàries ens diuen que ho ha de dir Egusa. Ens pareix escandalós que siguen incapaços de donar-nos o que no vulguen donar eixa informació quan l’empresa EGUSA és una empresa municipal 100 %. O és que EGUSA està fora de control o és que no els interessa donar-nos eixa informació. Simplement han de dirigir-se a Egusa perquè és la que finança les campanyes municipals de les quals s’ha preguntat”

MANIFESTE que reitere la pregunta i sol·licite la informació que posteriorment especifique i que m’ampare a allò que diu el Reial Decret 2586/1986, de 28 de novembre, perquè s’aprova el Reglament d’organització, funcionament i règim jurídic de les Entitats Locals. Article 97.7 “las preguntas formuladas por escrito con veinticuatro horas de antelación, seran contestadas ordinariamente en la sesión o, por causas debidamente motivadas, en la siguiente”.

Ara i per si no queda clar quina és la pregunta, passe a exposar la informació que és del meu interés. Vull que m’informen de la despesa (cost) de les 2 campanyes publicitàries (trasllat Alcampo i soterrament de vies). Per a major claretat especifique algunes de les partides que són del meu interés. En el cas de la campanya publicitària del trasllat d’Alcampo en què apareixien els logos de l’Ajuntament i d’Egusa m’agradaria saber quant va costar la publicitat en mitjans de comunicació, els futllets que es va repartir als veïns i veïnes i qualsevol altra despesa que es generara per aquesta campanya.

En el cas de la campanya publicitària sobre el soterrament de vies de la línia 3 m’agradaria saber la despesa que es va produir pels següents conceptes: postals i dvd repartits als veïns; cartelleria que encara penja per tot el poble (per exemple en la plaça de la Constitució); lloguer de la carpa que es va col·locar en el recinte firal; salaris de les persones que estigueren atenent als veïns en la carpa i si són treballadors de l’Ajuntament, d’Egusa o si van ser contractats únicament per atendre la carpa durant les festes; maqueta (actualment situada en el palau d’esports); publicitat en mitjans de comunicació escrits; salaris dels repartidors de la publicitat i d’aquells que penjaren els cartells/pancartes i si són treballadors de l’Ajuntament, d’Egusa o si van ser contractats únicament per repartir la publicitat i per a penjar la cartelleria; i tot açò no lleva per a què vulga informació d’altres despeses generades per aquesta activitat en altres conceptes.

Per acabar reitere que l’equip de govern ha insistit que aquestes preguntes les ha de respondre l’empresa municipal i que el capital de dita empresa és 100 % capital públic, considere que és una situació totalment injustificada i injustificable.

Signat: Maria dels Àngels Belloch Aguilar

A l’atenció del sr alcalde d’Alboraia Manuel Álvaro Manzano

No hay comentarios: