Vistas de página en total

jueves, octubre 12, 2006

Disolució de ANC

Informació enviada pel BLOC d'Alboraia.

Hi hagué una junta general d'egusa (empresa pública municipal amb capital 100 % públic) el 3 d'octubre perquè l'oposició va demanar la convocatòria amb l'únic punt de l'ordre del dia de la disolució d'una societat limitada creada per egusa per a dur endavant el projecte del centre comercial de Vera, a continuació teniu l'argumentari de la representant-regidora Bloc en la junta general.
-------------
Aquesta junta general extraordinària d’Egusa té com a únic punt de l’ordre del dia “Dissolució d’Alboraya nou centre comercial i anulació de totes les actuacions iniciades per aquesta empresa”.

Quan l’oposició ha fet que es convoque aquesta junta i amb eixe punt és per diferents raons, jo enumeraré les raons del Bloc.

En primer lloc no es va informar als membres de la junta general de la creació d’una nova societat limitada (s’haguèrem d’enterar per la publicació del Boe d’un concurs de licitació), si no és per això no s’enterem. ¿A què esperava a informar-nos sr alcalde? .

I ocasions han hagut. La societat limitada es va constituir el 24 de febrer de 2006 i la darrera junta general va ser el dia 29 de juny de 2006 (ordre del dia: resultat exercici 2005, gestió 2005, nomenament auditors). En l’informe de gestió (O NO ÉS GESTIÓ CREAR UNA NOVA SOCIETAT LIMITADA) ens podria haver informat.

Però ¿o com és de l’exercici 2006, vull dir la constitució de la societat limitada, ens hauria informat en la junta general de juny de 2007? ¿I vol fer-nos creure que açò és normal i una gestió transparent?

Continuem amb el tema de la manca d’informació als membres de la junta general de la constitució de la societat limitada. Pregunta: en els estatuts d’ANC es nomena una junta general. ¿eixa junta general té la mateixa composició que la junta general d’Egusa de què formem part tota la corporació?

Si fóra així ¿com és que forme part d’alguna cosa sense saber-ho i conseqüentment sense poder exercir els meus drets pel desconeixement de què sóc membre de la junta general? Si aquestes hipótesis que em plantege són certes, he de dir que l’oposició, uns dels representants legítims dels veïns i veïnes, ens trobem en estat d’indefensió davant de les maquinacions de l’equip de govern.

Segon. Pensem que la societat limitada és innecessària i que allò que significarà és una major despesa de gestió. Ara els demanem que ens justifiquen la necessitat i la conveniència de la creació de la nova societat.

Perquè jo recorde que vostes realitzaren uns canvis,AMB LA NOSTRA FERMA OPOSICIÓ PERQUÈ EREN UNS CANVIS ADHOC, en els estatuts d’Egusa article 2 que es refereix a l’objecte d’Egusa “El estudio, proyecto, adquisición, cesión, enajenación, construcción, promoción, asesoramiento, administración, gestión directa o indirecta así como la explotación bajo cualquier tipo jurídico de centros y superficies comerciales” ¿Per què si Egusa ja pot fer aquestes coses, necessita crear una nova societat limitada (més despeses per al contribuent-veïnat)?

¿a més a més per què és tan necessària la nova societat limitada si allò primer que fa és una licitació per a que les funcions de què estem parlant les realitze una altra empresa?

En la documentació es diu que es declara desert el concurs per a buscar un soci privat per a constituir la societat “Alboraya nou centre comercial s.l” amb Egusa. Si no hi ha el soci privat, ¿quina necessitat hi ha de constituir ANC?


Preguntes soltes que ens plantegem :
- una curiositat m’agradaria saber que vinculació laboral té el gerent d’ANC amb l’ajuntament o amb altres empreses, per si poguera haver algun problema d’incompatibilitat. S’ho dic perquè en el document informàtic del projecte pri saplaya apareix en el document de cm una persona que té el mateix nom i primer cognom que el gerent d’ANC. ¿Són dos persones diferents o és la mateixa?. Si és una mateixa persona m’agradaria que ens aclarirà aquest extrem. Si el tema del PRI de Saplaya el fa una empresa (CM) com és que apareix el nom d’un treballador d’Egusa o de l’ajuntament.
- el capital social d’anc (3.006 euros), ¿qui l’aporta?
- En la plana 2 de la licitació d’anc es diu “venta del centro (si procede”, seria molt interessant saber que entenen per “si procede”. Encara no l’han fet i ja estan pensant en vendre’l.
- ¿Qui forma el consell d’administració d’anc? quins són els administradors?
- Uns dels dubtes més importants per a nosaltres, ¿quines són les despeses de funcionament de la nova societat limitada? ¿quant ens costa el personal i les altres despeses d’anc?

Vosté es riu molt quan li diem que ens obliga a malpensar però és que fa mèrits. Ens fa malpensar perquè fa les coses sense dir res i sense donar explicacions com si tinguera alguna cosa a amagar. En la creació d’ANC la transparència ha brillat per la seua absència.

No hay comentarios: