Vistas de página en total

domingo, octubre 07, 2007

Enhorabona Agustí!!!

Sempre es d’agrair que et premien i reconeguen el treball, però en certes circumstàncies es com un regalet que et ve a dir que vals, i molt, i que el teu treball val, i molt.

Y el que tenga oídos que oiga......

Agustí Hernàndez guanya el premi de poesia de Sant Vicent del Raspeig (LEVANTE)



El poeta i periodista d´Alboraia (l´Horta Nord) Agustí Hernàndez Dolz ha guanyat el premi literari de poesia Octubre de creació literària en valencià convocat per l´Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig. L´obra guardonada, Els llavis de la mort, ha obtingut un premi de 1.250 euros.
Aquest premi es convoca anualment des de fa quinze anys per l´Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig al voltant de la festivitat del Nou d´Octubre i té com a objectiu incentivar la creació literària en valencià.
Els llavis de la mort és un poemari que tracta temes universals com el pas del temps o la condició humana. El matís que li dóna Agustí Hernàndez a esta temàtica universal són els pobles abandonats existents al territori valencià.
No debades, recentment, Hernàndez, en companyia de José Manuel Almerich, han publicat un llibre que sobre pobles i viles valencians deshabitats, en el Consell Valencià de Cultura. Pobles abandonats. Els paisatges de l´oblit, és el títol.
«Eixa imatge de ruina, desolació, abandonament i pas del temps sobre les persones i els fets és una imatge literària d´una gran força i a més, un fet», apuntà Hernàndez. «Recórrer llocs oblidats en la Serra d´Espadà, el Maestrat, el Racó d´Ademús o l´Alt Millars, em va espentar a parlar amb una visió literària de la desesperança, la solitud o l´aïllament, els sentiments de persones que havien perdut tota il·lusió i cercaven una vida millor».
El poemari, a més, incorpora un llenguatge amb particularismes de la comarca de l´Horta, centrats en la realitat del món rural de l´agricultura.

El premi es va lliurar ahir per l’alcaldessa, Luisa Pastor en un acte celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sant Vicent.

Agustí Hernàndez (Alboraia, 1977) és periodista. Té publicats un parell de llibres de poesia (“Dues llunes somniades” i “Poesies de hui”) i ha obtingut una dotzena de premis literaris de poesia en valencià, la majoria dels quals han sigut publicats. Entre els premis destaquen el Marc Granell d’Almussafes; el de la Universitat Politècnica de València; o el Tarannà de Cocentaina.



D’altra banda, fruit de la seua tasca periodística, ha publicat el llibre “Pobles abandonats. Els paisatges de l’oblit”, en el Consell Valencià de Cultura, dins la col·lecció Maior. L’obra ha sigut reeditada recentment i incorpora més de 200 fotografies d’indrets valencians despoblats.

No hay comentarios: