Vistas de página en total

domingo, marzo 11, 2007

AL·LEGACIONS CONVENI ALCAMPO-AJUNTAMENT D'ALBORAIA

Per l'Horta ens envia el comunicat de premsa :

PER L'HORTA presenta al·legacions al conveni suscrit entre l'Ajuntament d'Alboraia, Alcampo i Inmochán

Manuel Álvaro posa en mans d'Alcampo el planejament de Vera i Saplaya i compromet més de 100 milions d'euros del pressupost municipal

Al Butlletí Oficial de la Provincia de Valencia del 12 de febrer de 2007 es va publicar l’anunci de l’Ajuntament d’Alboraia pel qual es somet a informació pública el conveni entre l’Ajuntament d’Alboraia, Alcampo i Inmochán, que estableix les condicions del trasllat del centre comercial Alcampo del seu emplaçament actual al que s’ha projectat en l’horta protegida de Vera.

L’Associació PER L’HORTA, que de manera reiterada ve defensant la conservació i posada en valor de l’horta de Vera, ha presentat, en data 8 de març de 2007, les al·legacions que s’adjunten completes en document apart, denunciant el esmentat conveni. Document del qual volem destacar els següents aspectes, per considerar-los d’especial gravetat, així com anunciar que l’Associació PER L’HORTA estudia iniciar el corresponent recurs davant dels tribunals :


Un conveni nul de ple dret
L’alcalde d’Alboraia, Manuel Álvaro (PP) ha signat un conveni amb les mercantils Alcampo i Inmochán, sense l’acord previ del ple de l’Ajuntament d’Alboraia, únic organ competent que podria autoritzar, segons marca la llei, una actuació d’aquestes característiques. Per aquesta raó, PER L’HORTA considera que el conveni és nul i així ho ha manifestat a les seues al·legacions.

Els ciutatdans d’Alboraia no compten
D’altra banda, el conveni s’ha sotmés a informació pública una vegada ja havia sigut suscrit entre l’alcalde i les mercantils, en lloc d’haver-se fet públic abans, com marca la llei, exactament amb l’obertura d’un periode previ d’exposició publica de 20 dies sobre el projecte de conveni –que no sobre el conveni ja signat, com ha ocorregut- i abans del tràmit d’aprovació per part del ple de l’Ajuntament, que tampoc no s’ha cumplit. Per aquesta raó, PER L’HORTA reitera que el conveni està viciat de nulitat.

Álvaro compromet al poble d’Alboraia a pagar més de 100 milions d’euros si no compleix totes i cada una de les condicions del conveni
Els ciutadans d’Alboraia podrien vore com Alcampo cobra de l’hisenda municipal d’Alboraia la quantitat de 100 milions d’euros, que es sumarien a una indemnització per danys i perjudicis, si l’Ajuntament no complei totes i cadascuna de les condicions de conveni que Álvaro ha signat amb Alcampo. Amb aquesta cláusula, l’alcalde ha venut el futur d’Alboraia a la voluntat d’una societat mercantil.

No sols diners, Alcampo també decidirá, per damunt de la voluntat municipal, sobre el planejament
L’urbanisme municipal es subordina als interessos d’Alcampo com es pot comprobar en el text del conveni que diu que si per qualsevol motiu es decideix el canvi d’ubicació del nou Alcampo, l’Ajuntament haurà de sotmetre la decisió al consentiment de la mercantil, també haurà de garantir, mentre no es produisca el trasllat, el manteniment de les actuals instal·lacions i el normal desenvolupament comercial, i permetre les obres necessàries (que Alcampo considere necessàries) i convenients per a la bona marxa del centre, és a dir per a exclusius interessos privats.

Les suposades « obligacions » d’Alcampo no són altra cosa que drets i garanties per a la mercantil
El document disfrassa d’obligacions per a Alcampo el que no són altra cosa que regals que l’alcalde d’Alboraia li concedeix a la mercantil. Sols dos exemples són suficients : el conveni considera « obligació » d’Alcampo que aquesta mercantil mostre la seua conformitat al canvi d’ordenació projectat per a la zona que ocupa actualment així com cumplir el conveni de trasllat d’Alcampo a la nova ubicació. És a dir, per a que Alcampo, que vol traslladar-se, pugar fer-ho, haurà de cumplir amb l’obligació de manifestar-se conforme a traslladar-se. (No sabem si serà capaç de cumplir obligacions tan complicades).

L’alcalde disposa d’uns terrenys dels que l’ajuntament encara no és propietari
El mateix dia que l’alcalde va signar el conveni que estableix les condicions del trasllat del centre comercial Alcampo del seu emplaçament actual al que s’ha projectat en l’horta protegida de Vera, també va signar, aquesta vegada en nom de l’empresa pública ALBORAYA NOU CENTRE COMERCIAL SL, el « Conveni de trasllat d’activitats comercials i permuta de propietats », amb Alcampo, el contingut del qual són unes propietats que, hi ha que resaltar-ho especialment, encara no son propietat ni de l’ajuntament ni de l’empresa pública i no sembla que puguen ser-ho ja que els llauradors que actualment són propietaris i els treballen no estan dispossats a deixarse-les arrebatar.

Una altra cacicada de Manuel Álvaro
Entenem que l’alcalde ha volgut apartar de l’adopció del compromís als membres del ple municipal i a la ciutadanía d’Alboraia, comprometent-se amb les mercantils abans de la fase d’informació pública i amb la intenció de portar el conveni al ple municipal una vegada aquell ja està signat, ficant a l’Ajuntament davant d’una politica de fets consumats, i amb la intenció d’aprofitar la seua majoria absoluta per a revestir de legalitat un document que s’ha saltat tots els procediments legals establerts per a la seua aprovació.

L’alcalde vol fer responsables els regidors d’un conveni que sols ell ha signat
També entenem que amb la futura aprovació del document en ple, l’alcalde vol « socialitzar » les responsabilitats que pogueren sobrevindre respecte dels compromisos il.legalment adquirits, unes responsabilitats que podrien abastar l’àmbit penal i que podrien afectar la resta de regidors municipals i el seu patrimoni, si aquests voten a favor del text tenint coneixement de les irregularitats que s’han donat en el procediment.


NOTA : S’ADJUNTA DOCUMENT COMPLET DE LES AL·LEGACIONS PRESENTADES PER PER L’HORTA. AQUEST DOCUEMNT TAMBÉ ES TROBA DISPONIBLE A LA NOSTRA PÀGINA WEB.

PREMSA PER L’HORTA. ANNA GIMENO TEL. 619 11 78 69
premsa@perlhorta.org www.perlhorta.org

No hay comentarios: