Vistas de página en total

lunes, julio 17, 2006

Hui comença l'UNIVERSITAT D´ESTIU DE L´HORTA


Baix el lema L´horta d´Alboraia: una realitat, mai un record torna la Universitat d´Estiu de l´Horta del 17 al 21 de juliol en el Molí de la Gamba de l´horta de Vera (Alboraia).

La Universitat d'Estiu va náixer l'any 2002 a l'horta de la Punta, com una resposta més a l'agressió que en aquell moment patia aquesta zona del'horta. Després d'aquesta desfeta, la continuïtat de la Universitat va prendre sentit per si mateixa com una manera d'aproximar a tots els valors culturals, patrimonials, paisatgístics i mediambientals que ens envolten i que, en plena eufòria de la "construcció -per no dir"destrucció"-, cada dia són més ràpidament desvastats.
Així doncs,enguany, sota el lema, "L'horta d'Alboraia: una realitat, mai un record",naix una vegada més del dur context d'un macroprojecte d'urbanitzaciód'horta. Sens dubte, Alboraia viu ara un dels moments més difícils de la seua història, i és que, sense l'horta, Alboraia perdrà la base de la seua identitat. La proposta de la Universitat vol ser, per tant i de nou, un espai de formació, aprenentatge, coneixement, intercanvi de propostes,nucli de debats i una estada d'aproximació a aquesta terra que ens envolta i que tan lluny tenim, sovint, en el nostre dia a dia.
Enguany s'han preparat xarrades teòriques sobre les propietats de la xufa i l'orxata, el procés agrícola del tubercle i de l'elaboració de la beguda, una aproximació històrica a aquest cultiu tan nostrat, entre altres, es combinaran amb pràctiques en diversos camps de xufa, en rentadors i assecadors de la zona i amb llauradors d'aquest cultiu que ens transmetran els seus coneixements.

Més informació : http://www.perlhorta.org/.

No hay comentarios: