Vistas de página en total

lunes, julio 03, 2006

Intervencions del BLOC al ple de Juny.

Com va ser díficil el sentir el ple, us enviem allò que diguerem en el ple i que teníem preparat per escrit (reclamacions a la modificació de crèdit, bonificació a Egusa, etc)

1.2.1 Resolució al•legacions expedient modificació de crèdit 2/2006

•S’abstindrem: els informes tècnics indiquen que no poden estimar les reclamacions perquè no s’ajusten a allò que indica la llei d’hisendes locals. Nosaltres no podem desestimar les al•legacions perquè nosaltres manifestàrem en el seu moment la nostra oposició a la modificació de crèdit 2/2006.

•En allò que es refereix a l’exposició pública aprofitaré l’ocasió per a fer uns comentaris que ja vaig fer en la comissió. En els informes tècnics en resposta a les dificultats que manifestaven els al•legants per a consultar la documentació es deia que la documentació no necessàriament havia d’estar físicament en exposició pública. Alguns al•legants indicaven que en altres ocasions si que s’havia fet una exposició pública amb la presència física de l’expedient i que en el cas del qual parlem no hi havia ni tan se vol una ressenya que fera referència a la publicació en el BOP de l’avís de “exposició pública”. En la comissió proposàrem que eixes situacions s’havien d’evitar.

•Volem ressenyar coses interessants dels informes tècnics. A l’hora de plantejar la modificació es poden prendre com a referència les dades de la liquidació de 2004 però allò que seria més recomanable seria prendre les dades de la liquidació de 2005. D’una altra banda encara que l’informe tècnic desestime les al•legacions indica que hi ha 4 partides que haurien de ser complimentades amb un pressupost i un informe tècnic que valorara la necessitat. Jo no he vist ni eixos pressupostos ni eixos informes tècnics.

•Volem recordar breument les nostres raons per a oposar-nos a la modificació de crèdit:
-La quantia de la modificació és import: 3.646.641’58 euros (uns 606 milions de pessetes) que es finançarien en deute/préstec a 20 anys (3.632.326’58 euros, uns 604 milions de pessetes).
-L’equip de govern no fa cas a les recomanacions de prudència pressupostària dels tècnics.
-Com dèiem en aquell moment: VOSTES augmenten l’endeutament i hipotequen el futur dels gestors de les futures corporacions.


1.2.3 Bonificació

En allò que es refereix als informes tècnics no podem dir res/no podem posar pegues.
Les valoracions que hem de fer són de tipus polític. Pensem que amb aquestes bonificacions, no és la primera, anem a “obrir un meló que no sabem molt bé com ens va a esguitar”, quines conseqüències van a haver-hi.
Volem dir que açò pot sentar un precedent perillós i que altres empreses pretenguen aconseguir la mateixa bonificació.
A més a més volem mostrar la nostra gran preocupació/temor per si a l’equip de govern li passarà pel cap fer el mateix tipus de bonificació al trasllat d’Alcampo i altres tipus d’intervencions on nosaltres no veem el bé general.


1.2.4/1.2.5. Construcció de la central d’emergències i de la seu social d’Egusa (2 operacions de crèdit de 3 milions d’euros i de 3’5 milions d’euros aproximadament)
Votarem en contra perquè a nosaltres EGUSA avui serveix per a 2 coses:
•Distraure fiscalització dels membres de la corporació.
•Endeutar més i més a l’Ajuntament d’Alboraia.
Hi ha coses interessants en els informes tècnics que volem ressenyar:
•Aprovació definitiva hauria d’estar condicionada a un informe del Ministeri d’Hisenda.
•Endeutament superior al 110 %. Es parla ja d’un 131’5%. I això quan es té en compte liquidació 2004 que és molt més favorable que la liquidació del 2005.

No hay comentarios: